Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Zajęcia kulinarne - pieczenie chleba

Zajęcia kulinarne - pieczenie chleba

Najprostszy chleb przenny na drożdżach w wykonaniu grupy Biedronki

Ciasto na chleb:

500 g mąki pszennej (tup od 405-812)

500 ml lekko ciepłej wody

25 g świeżych drożdży

1 płaska łyżeczka cukru

4 łyżki płatków owsianych

1,5 płaskiej łyżeczki soli

2 łyżki oleju np. rzepakowego

 

 

Dodatkowo:

olej do posmarowania formy

mąka do posypania formy

 

Data dodania: 2023-11-30 19:47:27
Data edycji: 2023-11-30 20:08:40
Ilość wyświetleń: 110
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej