Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Zajęcia kulinarne - pieczenie chleba

Zajęcia kulinarne - pieczenie chleba

Najprostszy chleb przenny na drożdżach w wykonaniu grupy Biedronki

Ciasto na chleb:

500 g mąki pszennej (tup od 405-812)

500 ml lekko ciepłej wody

25 g świeżych drożdży

1 płaska łyżeczka cukru

4 łyżki płatków owsianych

1,5 płaskiej łyżeczki soli

2 łyżki oleju np. rzepakowego

 

 

Dodatkowo:

olej do posmarowania formy

mąka do posypania formy

 

Data dodania: 2023-11-30 19:47:27
Data edycji: 2023-11-30 20:08:40
Ilość wyświetleń: 74
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej